Selecteer een pagina

In de eerste weken van augustus heb ik twee fantastische trainingsweken in de UK meegemaakt. Ik heb getraind bij een van de beste trainers in de wereld Hadrian Stiff. Dit op advies van Robert Jan Anjema en dankzij een financiële bijdrage van Orange Double Dot.

Wereldtoppers

Hadrian traint wereld toppers zoals de broertjes El Shorbagy. Om de training van deze toppers te bekijken was gigantisch leerzaam en alleen de reis naar Engeland al waard. Wow wat een klasse. Wat een techniek en timing. Maar voor mij persoonlijk was de belangrijkste les deze 2 weken: relax man.

img_1321

Relax

De rode draad van de trainingen was dat ik relaxter moest gaan spelen en relaxter moest bewegen naar, op en van de T. De meeste van de trainingen, de coaching en de looppatronen ging hierover. Elke dag kreeg ik weer te horen: relax man.

Hadrian benadrukte dat relaxter naar, op en van de T voor een veel betere timing zorgt. En nog belangrijker dat ik minder met energie smijt waardoor ik aan het eind van de wedstrijd of een toernooi meer energie over heb. Wat weer het verschil kan maken.

thijs-training-uk

Groot verschil

Tijdens mijn squash spel in de maanden september en oktober merk ik het grote verschil nu al. Zo merkte ik op de Nordic squash junior open dat ik (enigszins) mee kon komen met de Europese top. Tijdens de laatste wedstrijd van dit toernooi kon ik bovendien nog steeds voluit gaan. Bij andere toernooien was deze wedstrijd voor mij altijd de wedstrijd dat ik “volledig” met lege batterijen speelde.

Natuurlijk moet dit relax bewegen nog meer ingeslepen gaan worden in mijn spel maar het voelt alsof ik weer een gigantische stap heb kunnen maken. Orange Double Dot erg bedankt voor deze unieke mogelijkheid.

cursor_en_orange_double_dot_bijeenkomst_op_zaterdag_3_september_-_squash_bond_nederland

 

thijs5

Pin It on Pinterest

Share This