Selecteer een pagina

In de week van 15 – 20 oktober heb ik een fantastische trainingsweek gehad in Engeland bij het squash Centrum Pontefract, trainen bij Malcom Wilstrop … Ja de vader van … een man op leeftijd maar een geweldige trainer.

Deze trainingsweek was een echte eye opener. Alles was gericht op het precies raken van de bal. Ongelofelijk leerzaam. Een hele andere manier van trainen wat ik gewend ben. Een prachtige aanvulling.

Hij ziet alles

The vibe die Malcom Wilstrop teweeg kan brengen is enorm. Alles gericht op het verbeteren van je accuracy. Zo scherp en hij ziet alles . Je slaat 10 ballen goed en de 11de bal is iets te hard en dat roep hij bij deze bal al … “no overhitting”. Een andere unieke ervaring is dat je met 7 man op 1 squash baan oefeningen staat te draaien, maar dat heb je niet eens door.

Boek van James Wilstrop

Over deze trainer had ik al gelezen in een boek dat ik verslonden heb. En nee ik ben absoluut geen lezer. Het gaat dan om het boek van zijn zoon James Wilstrop, Shot and a Ghost: A Year in the Brutal World of Professional Squash. Een echte aanrader voor squashers die prof willen worden en een inkijk willen krijgen hoe het er aan toe gaat in de squash wereld. Prachtig geschreven.

In dit boek staat beschreven dat zijn vader elke door-de-weekse dag van 10.30 – 12.00 voor iedereen die een training wil volgen dit ook mag en kan doen.. En dan sta je er nu zelf een hele week. Machtig.

Kerst op de taart

Kers op de taart deze week was het trainen op maandag en woensdag samen met … James Wilstrop. James doet gewoon mee. Zo scherp, zo precies en skillfull. Je wordt er stil van.

 

Orange double dot & Mijn Club van 100

Kortom weer een prachtige unieke leerzame ervaring. Deze week is mede mogelijk gemaakt door Orange Double Dot en door mijn leden van club van 100. Thanks a million.

Pin It on Pinterest

Share This