Selecteer een pagina

Zondag 15 november heb ik mee mogen doen aan het Toernooi “Troon van het Noorden”. Dit is een perfect georganiseerd toernooi waarbij de beste 32 squashers uit het noorden voor worden uitgenodigd met een erg leuke sfeer. 

Alleen de beste spelers van Noord-Nederland zijn uitgenodigd voor deze Noord-Nederlandse titelstrijd. “En ze doen nagenoeg allemaal mee”, volgens toernooi-organisator Dick Dam.

Ik heb als winnaar van het toernooi de eer mogen hebben om plaats te nemen op de Troon van het Noorden. Deze troon is gemaakt van 50 kapotte squash-rackets. Op het moment dat ik ging zitten was ik bang dat ik er doorheen zou krakken.

Bovendien zat deze troon in eerste instantie niet erg comfortabel, maar dat zou ook kunnen door mijn zware halve finale. Deze halve finale won ik met 3-2 van Jorrit de Vries. Een squash pot spelen tegen Jorrit is altijd een slijtageslag. Na deze halve kreeg ik gelukkig wel 10 minuten rust om daarna gelijk weer door te gaan. De finale won ik met 3-1 van Jurrien Smeets.

Eenmaal gewend op de troon voelde het wel erg goed om hier op te zitten.

2

Meer info:

Euregio

Thijs Roukens wint Troon van het Noorden, Groningse Gezinsbode

Thijs Roukens wint titel Beste Squasher van het Noorden, Drachtster Courant

 

Pin It on Pinterest

Share This